Gecertificeerd glutenvrij én biologisch

100% troepvrij

Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Onze visie

"Dan maken we het toch gewoon zelf?"

Zo begint het verhaal van OERCHEF in 2021 in de huiskamer. Een leefstijlgeneeskundige en een chef-kok besluiten ‘het dan maar zelf te doen’: natuurlijk eten op de markt brengen dat van échte voedingswaarde is. Met natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. OERCHEF is volledig transparant en laat zien dat de smaak van gezond eten verrassend lekker is.

Oprichter

Paul Dingemans

Na mijn 4-jarige opleiding fysiotherapie en 6-jarige specialisatie osteopathie, groeide bij mij een diepgaand begrip voor het menselijk lichaam. Elke dag opnieuw zag ik in mijn praktijk in Breda hoe leefstijlkeuzes directe invloed hebben op onze gezondheid. Veel van mijn patiënten kampen met chronische klachten, en vaak liggen ongezonde voeding en leefstijl hieraan ten grondslag.

Mijn persoonlijke confrontatie met een (blinde) darmontsteking was een keerpunt. Het was niet slechts een wake-up call, maar een diepgaand besef. Deze pijnlijke ervaring onderstreepte hoe cruciaal de juiste voeding voor ons welzijn is. Ik besefte hoe ver we als samenleving zijn afgedwaald van wat voeding werkelijk zou moeten betekenen.

We leven in een wereld waar mensen gefopt worden door marketingtrucs. De ingrediëntenlijsten lijken meer op een scheikundig experiment dan op ingrediënten vanuit Moeder Natuur. Het werd het me duidelijk: het roer moet om. Voor mezelf, voor mijn gezin en anderen.

Bij OERCHEF gaan we terug naar de basis, naar de essentie van wat voeding echt zou moeten zijn. We schuiven chemische toevoegingen en onnatuurlijke processen opzij en kiezen resoluut voor zuiverheid. Voeding die het lichaam werkelijk voedt, die energie schenkt en niet rooft. Ons manifest is geen holle frase, maar een leidraad die onze missie duidelijk maakt: kiezen voor échte voedingswaarden, voor voedgoed!

Creative Chef & Food Designer

Roy Klerks

Na mijn horecaopleiding heb ik ervaring opgedaan als talentvolle kok in diverse horecabedrijven zoals Maison van den Boer, sterrenrestaurant De Librije en sterrenrestaurant Monarh. Om mezelf nog meer innovatief te ontwikkelen op gebied van food, ben ik de studie Food Design & Innovation gaan volgen. Tijdens deze studie heb ik kennis gemaakt met Food fotografie en de chemie achter de moleculaire moderne keuken. Dit is de basis geweest van het creatieve proces dat elke keer ontstaat bij het bedenken van nieuwe foodconcepten en gerechten.

Gedurende mijn loopbaan ontdekte ik dat in de voedingsmiddelenindustrie veel wordt gerommeld met voedsel. Toen Paul mij benaderde en mij meenam in zijn visie over de balans tussen voeding en leefstijl hadden we een hele mooie match! In veel producten worden hedendaags onnatuurlijke toevoegingen gestopt die eigenlijk niks te maken hebben met gezondheid. We moeten daarom terug naar de basis van het onbewerkte product of ingrediënt.

Tevens zitten er in veel brood bij de supermarkt en de bakker E-nummers zoals broodverbeteraars en is tarwe niet direct gezond voor het lichaam om te kunnen verteren. Veel mensen met een allergie moeten uitwijken naar een ander product dan brood.

We merkten dat er weinig keuze is in alternatieve broodvervangers en dat de smaak ook niet al te best is te noemen. Tijd voor een alternatief dat wel lekker en voedzaam is. Een goed product begint bij de beste ingrediënten van de leverancier. Zo is uiteindelijk de meelmix voor brood ontstaan om zelf heel makkelijk je eigen gezonde brood te kunnen maken. Puur product, pure smaak én voedzaam.

Gecertificeerd glutenvrij én biologisch

100% troepvrij

Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis