Gecertificeerd glutenvrij én biologisch

100% troepvrij

Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Veelgestelde vragen

Alle producten van OERCHEF zijn zelfs gecertificeerd glutenvrij. We werken samen met een Nederlandse producent die gecertificeerd glutenvrije producten levert.

Onze keuze voor biologische ingrediënten heeft te maken met kwaliteit. Door te kiezen voor biologisch hebben onze producten geen last van chemische rotzooi zoals pesticiden. Deze zijn niet alleen schadelijk voor jou, maar ook zeker voor ons milieu. Daarnaast bevatten biologische producten extra veel vitaminen en mineralen: een win-winsituatie wat ons betreft! Onze Brabantse bakker is een gecertificeerde biologische producent.

Veel producten in de supermarkt bevatten geraffineerde koolhydraten. Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat onze bloedsuikerspiegel snel verhoogt, zodat onze alvleesklier snel en veel insuline moet afgeven. Gevolg hiervan is dat onze bloedsuikerspiegel ook weer snel daalt (de welbekende after dinner dip). Dergelijke schommelingen in onze bloedsuikerspiegel hebben een nadelig effect op onze bloeddruk en ze verminderen onze gevoeligheid voor het hormoon insuline (= insulineresistentie). De producten van OERCHEF zijn vrij van onnatuurlijke suikers en hebben een perfecte balans van koolhydraten, vetten en eiwitten zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.

Niks moet natuurlijk! Omdat veel voeding tegenwoordig ongezonde toevoegingen bevat hebben wij met OERCHEF een andere weg ingeslagen. Door te werken met pure producten geef je jouw lichaam de beste brandstof voor de dag. Je hoeft hierdoor minder te eten voor een verzadigd gevoel zodat je vol energie (én zonder after dinner dip) weer door kan gaan!

In (pseudo)granen zitten ook zeker vitaminen en mineralen, maar de buitenste laag hiervan bevat ook een hoeveelheid antinutriënten. Voorbeelden hiervan zijn fytinezuur, saponines en lectines. Deze kun je het beste reduceren zodat je je darmen beter ondersteunt.

Dat kan zeker! Al onze producten worden geproduceerd door onze Brabantse bakker die gecertificeerd glutenvrij én biologisch gekeurd is. Hou er rekening mee dat bij sommige meelmixen amandelmeel en knolselderij wordt gebruikt. Bij de bereiding van onze meelmixen zijn ook eitjes nodig voor de beste resultaten. Het is mogelijk om ze met een eivervanger te maken. Onze meelmixen zijn uiterst geschikt voor mensen met diabetes aangezien onze meelmixen voor brood passen in het ketogeen dieet.

Ons doel is om een heel assortiment te gaan creëren met dezelfde hoge standaard als onze meelmixen voor brood. Heb je zelf nog ideeën? Stuur ons gerust een e-mail!

Wij zijn ontzettende fans van (biologische) eitjes. Het is een mooie bron van bouwstenen voor ons lichaam. Daarom hebben we onze recepten hierop aangepast. Het is wel mogelijk om de eieren te vervangen. Ipv de 2 eieren kun je het volgende doen: 3 eetlepels lijnzaad vijzelen (of gebroken lijnzaad) en dit 15 minuten in 50ml kokend water laten staan. De rest van de bereiding blijft zoals is beschreven op het etiket ?. Hou er rekening mee dat het recept is gebaseerd op de eieren en dat dit qua smaak en textuur niet helemaal vergelijkbaar is.

We hebben ons best gedaan de bereiding zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Afrikaanse, Oosterse en Mediterraanse meelmix moet je 2 eitjes, 2 el olijfolie en 180-200 ml kokend water toevoegen. Bij de Naturel heb je enkel 2 eitjes en 180-200 ml kokend water nodig. Naast de uitleg op de achterkant van de verpakking, kun je ook een instructievideo bekijken: klik hier om de video te zien. Let goed op: volg de etiketten (en niet de tekst van de video) m.b.t. de hoeveelheden kokend water.

Van een zakje meelmix kun je één brood maken van in totaal zo’n 12-15 sneetjes. Hou er rekening mee dat ons brood een krachtpatser is. Hierdoor heb je veel minder nodig voor een langdurige verzadiging en natuurlijke energie. Je kunt er ook voor kiezen om er meerdere broodjes van te maken. Het is ook mogelijk om 2 of meer zakjes van dezelfde smaak samen te voegen en het tegelijk af te bakken.

In één zakje zit 200 gram meelmix. Hiermee kun je één brood maken of meerdere kleinere broodjes. Je kunt ook meerdere zakjes van één smaak bij elkaar doen om zo twee of drie broden tegelijk te bakken.

Omdat we hebben gekozen voor een poedervorm, blijven onze producten na levering nog minimaal 2 maanden houdbaar. Het is alleen de vraag of ze die datum überhaupt halen gezien de geweldige smaak! Na het afbakken kun je de broden ook invriezen zodat ze nóg langer houdbaar zijn.

Voor het bewaren van ons gezonde brood adviseren wij het volgende: Wij bewaren het zelf altijd in een broodzak (daar zijn we ook nog mee bezig als toekomstig artikel). Hierin blijft bij ons het brood zo’n 2-3 dagen goed. Wel raden wij aan het eventueel nog een extra “krokantje” te geven door het in de broodrooster of tussen contractgrill te plaatsen. Ook invriezen is mogelijk na het bakken. Zorg dat het brood goed is afgekoeld en je kan het per snee de vriezer in doen. Na het ontdooien kan je dezelfde tip gebruiken als ik zojuist heb beschreven.

Mocht de mix iets te kleverig zijn dan kán het te maken hebben met het totale vochtgehalte (eitjes, olijfolie en kokend water). Tip vanuit onze kant is om eerste de (kleinere S/M) eitjes toe te voegen, dan de olijfolie en dan pas het water. Het kan zijn dat minder water (170/180 ml) al genoeg is. Even goed voelen en kijken of het laatste beetje water dan nog écht nodig is. Ook kun je de baktijd en -temperatuur nog wat aanpassen, iedere oven is anders namelijk. Zorg er als laatste voor dat je het brood minimaal een half uur op een rooster laat rusten (ook al is dat natuurlijk lastig ?)!

Simpel antwoord: NEE ;)!! We hebben ervoor gekozen om onze producten te bereiden met een normale oven. Een rooster met bakfolie is dus genoeg (er is dus ook geen bakvorm nodig). Hiermee hebben we de beste resultaten behaald. Een broodmachine heeft niet iedereen in huis en daarom is onze keuze daar niet op gevallen. Het is wel mogelijk, maar dat zal per machine experimenteren zijn naar de beste resultaten. Wel horen we van klanten dat het belangrijk is om het brood na het afbakken langer dan normaal te laten rusten met de deksel dicht.

Contact

OERCHEF

Bijster 30

4817 HX Breda

btw NL001269407B70
kvk 72228024

Gecertificeerd glutenvrij én biologisch

100% troepvrij

Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis