Plukbrood met parmaham

Daar zit je dan, tussen de bitterballen, kaasstengels en loaded fries op je vrijdagmiddag borrel. En hoe lekker die snacks ook kunnen zijn, je voelt je na zo’n borrel over het algemeen niet heel fris en fruitig meer. Kan dat ook anders, hoor ik je denken? Ja zeker! Dat kan écht anders.
Gezond borrelen klinkt OER-saai, maar dat is het verre van! Maak zelf een (h)eerlijk plukbrood met parmaham en je hebt pas écht een borrelplank waar je U tegen zegt. De meelmixen van OERCHEF zitten barstensvol smaak, maar ik durf te zeggen dat dit recept die smaken naar een nóg hoger niveau tilt! Ben jij nu ook nieuwsgierig naar dit plukbrood met parmaham? Laten we beginnen!
Het recept
Plukbrood met parmaham, lets go!
Benodigdheden:
– Bakplaat
– bakpapier
– mengkom
Ingrediënten:
– 1 zakje OERCHEF Mediterraanse Meelmix
– 2 eieren
– 1 tl olijfolie
– 175-200 ml water
– 50 gr grasboter
– 3 tenen knoflook
– 1/2 bol buffelmozzarella
– handje basilicum
– versgemalen peper
– Italiaanse kruiden
– 3 plakken parmaham
Stappen:
1. Maak het OERCHEF brood volgens de instructies op de verpakking.
2. Kneed het brood in een ronde vorm, en snij met een scherp broodmes de lengte in reepjes tot net boven de onderkant van het brood. Draai het brood een kwartslag en herhaal deze stap zodat je duidelijke blokjes ziet.
3. Schuif het brood in de oven en bak voor 45 minuten af.
4. Haal het brood uit de oven en snij de blokjes opnieuw in. Deze zijn door het bakproces namelijk iets aan elkaar gebakken.
5. Verwarm de grasboter in een pannetje en voeg 3 geperste knoflooktenen en wat Italiaanse kruiden toe.
6. Verdeel het mengsel in de groeven van het brood, zorg dat de knoflookboter gelijkmatig verdeeld is. Hou een beetje apart voor stap 9.
7. Scheur de halve bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook dit gelijkmatig tussen de groeven van het brood.
8. Herhaal deze stap, maar dan met de parmaham!
9. Verdeel het laatste beetje knoflookboter over de bovenkant van het brood.
10. Schuif het brood weer terug in de oven en bak af voor 15 minuten.
11. Decoreer met verse basilicumblaadjes.
Et voila, een (h)eerlijk plukbrood met parmaham! Heerlijk bij de borrel, op een feestje of tijdens je date night.
Met veel bakplezier,
Maxime van OERCHEF