Makkelijke repen zonder zooi

Dat je er een brood mee kan maken is duidelijk, maar wat nou als je zin hebt in iets anders? Ik ging aan de bak en begon te experimenteren met wat er mogelijk is, en het is mogelijk: gezonde, makkelijke repen zonder zooi!
Stiekem ben ik gek op tussendoortjes, maar omdat ik veel onderweg ben en mijn leven soms best chaotisch is, kan dit een uitdaging zijn. Vooral als je wil dat die tussendoortjes ook écht voedzaam zijn en óók nog bijdragen aan je energieniveau. Na wat experimenteren kwam ik uit op deze makkelijke repen, zonder zooi dus! In totaal ben ik 10 minuten kwijt aan de voorbereiding, en wanneer ik het invries kan ik er extra lang van genieten. De repen zijn ook fantastisch voor kids, ze passen gemakkelijk in een broodtrommeltje, en je kan eindeloos variëren met de ingrediënten waardoor je altijd een nieuw feestje op je bord (of in je hand) hebt!
Het recept
Ben jij er klaar voor? Laten we beginnen!
Benodigdheden:
– kleine vierkante ovenschaal
– bakpapier
– mengkom
Ingrediënten:
– 100g Meelmix naar keuze (mijn favoriet hiervoor is de Afrikaanse of de Naturel meelmix!)
– 1 ei (M/L)
– 1 banaan
– 25 g pompoenpitten
– 30 g gehakte walnoten
– 20 g zonnebloempitten
– 30 g gedroogd fruit naar keuze (cranberries, gedroogde appel of gedroogde abrikoos zijn mijn favoriet!)
Stappen:
1. Meng een half zakje meelmix samen met het ei en een geprakte banaan tot een geheel.
2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneden maar!
3. Schep in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
4. Bak voor 35 minuten op 175 graden.
5. Laat afkoelen en snij vervolgens in repen.
Bewaar de repen voor ca. 3 dagen in de koelkast, of vries ze in!
Variatie tip: ben jij net zoals ik gek op chocola? Je kunt de repen nadat ze afgekoeld zijn dopen in de pure chocolade voor een heerlijke twist!
Met veel bakplezier,
Maxime van OERCHEF