Kaneelbroodjes met OERCHEF

Kaneelbroodjes maken met OERCHEF? Ja, het kan! Met de OERCHEF meelmixen maak jij nu een (h)eerlijk én voedzaam kaneelbroodje. Deze kaneelbroodjes zijn gemaakt volgens onze OER-oude standaard: voedzaam en barstensvol smaak!
Verwacht jij nu een klevend zoet broodje? Dan moet ik je verwachtingen wel even bijstellen: OERCHEF staat voor échte voeding zónder toegevoegde suikers. En laat een kaneelbroodje zoals we die uit de supermarkt kennen nu voor het grootste gedeelte uit suiker bestaan. De structuur en smaak van een kaneelbroodje met OERCHEF zullen hierom anders zijn, maar zeker niet minder lekker! Sterker nog, je buik zal er erg blij van worden, en als je al bekend bent met de meelmixen van OERCHEF zal dit recept een aangename verassing zijn.
Dit heb je nodig:
- 25 gram naturel OERCHEF
- 25 gram Afrikaans OERCHEF
- 50 gram amandelmeel
- 1 ei
- 0,5 tl bakpoeder
- 75 gram appelmoes
- 25 gram eiwitpoeder
- 50 ml melk
- 25 gram dadelpasta
- 0,5 zakje kokoscrème
- 1 tl kaneel
- scheutje kokend water
- optioneel: Griekse yoghurt, koud geslingerde honing of grasboter
En dit gaan we doen:
- Meng in een kom de OERCHEF meelmixen samen met het amandelmeel, eiwitpoeder en bakpoeder.
- Voeg het ei, de appelmoes en de melk toe en roer tot een beslag.
- Leg een plastic folie in een rechthoekige ovenschaal of bakvorm (zorg dat het genoeg folie is en deze iets boven de rand van de schaal uitkomt) en verdeel hierin het mengsel. Zorg dat het egaal over de bodem verspreid wordt. Laat minimaal 2 uur opstijven in de vriezer.
- Wanneer de 2 uur voorbij zijn zet je de oven alvast aan op 170 graden.
- Maak de kaneelvulling: meng de dadelpasta met de kokoscrème en kaneel. Zorg dat je de kokoscrème eerst verwarmt zodat dit een vloeibare substantie is.
- Voeg als laatste een scheutje kokend water toe aan het mengsel. Roer tot je een makkelijk smeerbare pasta hebt.
- Haal de ovenschaal uit de vriezer en verdeel het kaneelmengsel over deze eerste laag.
- Haal het deeg uit de schaal door het aan de randen van het folie omhoog te trekken.
- Rol het deeg nu op: je rolt de ene korte zijde naar de andere korte zijde toe.
- Snij het ronde deeg nu in 5 plakken, en leg elke plak op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak af voor ongeveer 20 minuten.
- Wanneer de broodjes uit de oven komen zijn ze het lekkerst als je ze gelijk opeet. Besmeer met wat grasboter, yoghurt of koud geslingerde honing en geniet van een voedzaam kaneelbroodje met OERCHEF!
Met veel bakplezier,
Maxime van OERCHEF