Bananenbrood zonder zooi

Bananenbrood is een van mijn favoriete snacks! Het is makkelijk te maken, je kan het invriezen en een plakje bananenbrood neem je gemakkelijk mee in je broodtrommel. Ik maak het hierom al jaren! Maar, wat nou als je een gezond bananenbrood wil maken? Eentje zonder zooi, weet je wel?
Ik wilde dit wel eens uittesten met een OERCHEF meelmix! Op het internet vind je verschillende recepten voor gezond bananenbrood, maar geen van die recepten bevat een OERCHEF Meelmix. En dat is juist wat je wél wil!
Waarom? Alle meelmixen van OERCHEF zijn biologisch én glutenvrij. Dit staat symbool voor wat voeding écht hoort te zijn: puur, natuurlijk en voedzaam. Dit past helemaal bij mijn normen en waarden. Laten we een bananenbrood maken met échte voeding!
Het recept
voor bananenbrood zonder zooi
Het recept
Laten we aan de bak gaan: inslaan die handel!
Benodigdheden:
– Cakevorm
– Bakpapier
– RVS mengkom
– Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gr OERCHEF Meelmix Afrikaans
– 200 gr pompoen
– 90 gr amandelmeel
– 50 ml (plantaardige) melk
– handje walnoten
– snufje kaneel
– half zakje bakpoeder
– 3 medjouldadels
Laten we het maken!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in met roomboter.
3. Breng 200 gram pompoen (in blokjes) aan de kook en laat zo’n 13-15 minuten koken, of tot de blokjes gaar zijn. Giet af, pureer tot een gladde massa en zet opzij.
4. Doe de eieren, samen met 2 bananen, de (ontpitte) dadels, de pompoenpuree, de melk en de kaneel in een kom en mix tot een gladde massa.
5. Voeg nu de OERCHEF Meelmix Afrikaans toe, samen met het amandelmeel, een half zakje bakpoeder en een handje walnoten. Spatel door het beslag tot je één geheel hebt.
6. Schep het mengsel in de bakvorm.
7. Snij de laatste banaan in de lengte doormidden en leg bovenop het mengsel.
8. Schuif in de oven en bak voor ca. 50 minuten!
9. Laat goed afkoelen en geniet van een (h)eerlijk gezond bananenbrood én een stabielere bloedsuikerspiegel!
Heb jij dit recept gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je een reactie achterlaat!
Met veel bakplezier,
Maxime van OERCHEF